Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 14 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Iunie 2019
Vizualizari: 545
Comentează add

Moţiunea de cenzură este dezbătută şi votată în Parlament

radiojurnal

 Foto: Arhivă/ Agerpres

Moţiunea de cenzură prin care opoziţia încearcă demiterea guvernului este dezbătută şi votată în plenul Parlamentului.

Documentul a fost depus şi prezentat miercurea trecută în faţa senatorilor şi deputaţilor.

Este pentru a treia oară când opoziţia încearcă să dea jos Executivul condus de Viorica Dăncilă.

Dezbaterile asupra moţiunii de cenzură sunt programate pentru ora 14:00 și vor fi urmate de un vot secret asupra documentului.

În susținerea demersului inițiat, PNL, USR și PMP subliniază ineficiența guvernului în organizarea alegerilor europarlamentare din diaspora și încercările repetate ale executivului PSD-ALDE de a emite ordonanțe de urgență pe tema justiției.

Documentul este semnat şi de parlamentarii UDMR, care precizează că vor astfel să sancționeze incapacitatea administrativă și politica Guvernului Dăncilă manifestată în situația din Valea Uzului.

Apel al preşedintelui PNL adresat parlamentarilor puterii de a-şi reconsidera poziţia faţă de votul asupra moţiunii

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că moţiunea de cenzură care va fi dezbătută astăzi reprezintă punerea în practică a voinţei cetăţenilor exprimată la alegerile din 26 mai şi la referendumul pe teme de justiţie. La finalul şedinţei conducerii partidului, el a spus că, până la momentul votului, mai este timp pentru negocieri şi a făcut un apel la parlamentarii puterii să-şi reconsidere poziţia faţă de votul asupra moţiunii.
Ludovic Orban: În ceea ce ne privește pe noi, avem conștiința datoriei împlinite, am făcut tot ce depinde de noi pentru a determina ca moțiunea de cenzură să fie sprijinită de un număr cât mai mare de parlamentari şi le mai adresez, chiar dacă în discuțiile individuale le-am spus parlamentarilor PSD și ALDE cu care am vorbit, le mai  adresez public încă un îndemn. Aveți două variante: să vă încetați cariera politică, rămânând complicii acestui regim toxic pentru România sau aveți şansa de a vă reabilita în fața cetățenilor români, votând moțiunea de cenzură.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, despre moţiunea de cenzură

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, spune că opoziţia nu avea motive reale pentru a depune o moţiune de cenzură la adresa guvernului. Ea a precizat că va propune în viitor tuturor partidelor un pact pentru sănătate.

Sorina Pintea - Din punctul meu de vedere, nu sunt şanse şi vă spun foarte sincer, m-aş bucura să pot sta în această după-amiază aici, cu managerii de spitale, pentru că sunt multe probleme de discutat, multe probleme de pus la punct. Ştiţi, nu mă caracterizează ipocrizia. Aş înţelege dacă ar exista motive reale, dar nu cred că sunt. Este un exerciţiu democratic; opoziţia trebuie să facă aceste lucruri pentru a demonstra electoratului că o face, dar eu cred că ar trebui să ne concentrăm asupra problemelor esenţiale. Am mai spus, o ştiţi, am lansat acea provocare: haideţi să facem un pact pentru sănătate! Am spus-o public, dar voi prezenta această propunere la un moment dat pentru că trebuie să facem asta. Este obligatoriu, dacă vrem să avem un sistem orientat spre pacient.


Etichete motiune de cenzuraguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live