Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

31 August 2020
Vizualizari: 343
Comentează add

Ședința comună a parlamentului este programată la ora 14:00, dar până atunci, cu siguranță, negocierile continuă în ambele tabere.

Moțiunea de cenzură a PSD, dezbătută și votată astăzi

alina-stanuta

Foto cdep.ro

Ultima zi a sesiunii extraordinare a parlamentului începe cu dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban în plenul reunit al celor două camere.

Ședința comună a parlamentului este programată la ora 14:00, dar până atunci, cu siguranță, negocierile continuă în ambele tabere.

Demersul opoziției este subiect de intense negocieri și are nevoie de 233 de voturi favorabile pentru ca executivul să fie demis.

Liderii social-democraţi susțin că dețin voturile necesare pentru demiterea Guvernului liberal condus de Ludovic Orban.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că actualul executiv trebuie să plece de la Palatul Victoria.


Marcel Ciolacu: Necesitatea schimbării acestui guvern este evidentă. Ei nu mai sunt credibili. Suntem cu două săptămâni înainte de deschiderea școlilor. Toți părinții sunt disperați. HoReCa, nu știu oamenii în ce parte s-o ia. În toate sondajele de opinie deja pe locul doi este șomajul, după criză economică. Lucrurile nu se îndreaptă în direcția bună. Parlamentarii PSD, parlamentarii PRO România, parlamentarii ALDE și parlamentarii PPUSL au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură.


Reporter: În replică, premierul Ludovic Orban susține că inițiativa PSD este iresponsabilă politic și poate pune țara în situația de a gestiona pandemia fără un guvern.


Ludovic Orban: După cum bine ştiţi, negocierile nu sunt publice. Ar fi culmea acum să vă dau lista parlamentarilor cu care am negociat, ca să ştie PSD-ul cu cine am negociat. Veţi vedea rezultatul. Voi comunica o previziune înainte de vot. Eu nu i-aş spune moțiune de cenzură, i-aş spune poţiune de cianură cu care PSD vrea să otrăvească din nou România.


Reporter: PNL, USR și PMP au anunțat că nu susțin moțiunea de cenzură.

Mai mult, liderul USR, Dan Barna, anunța că parlamentarii formațiunii sale nu vor participa la votul pentru moțiunea de cenzură.

De asemenea, liderul deputaților PNL, Florin Roman, anunța că nici grupul deputaților liberali nu participă la vot. De partea PSD se află ALDE și PRO România, însă liderul PRO România, Victor Ponta, s-a arătat ieri sceptic cu privire la succesul moțiunii de cenzură.

El susține că deși parlamentarii săi vor vota în favoarea documentului, rezultatul a fost negociat deja, iar premierul Ludovic Orban va rămâne în funcție.

UDMR va decide astăzi, înaintea ședinței de plen, cum va vota. Şedința comună a parlamentului va începe la ora 14:00, iar pentru ca moțiunea de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi favorabile.

(RS)


Etichete motiune de cenzurapsdludovic orbanpnludmrusrpmp(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live