Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (Talk - show RRA) Joi, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

25 Iunie 2018
Vizualizari: 488
Comentează add

Moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, iniţiată de PNL, va fi citită, astăzi, în plenul parlamentului.

Moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, citită azi în Parlament

iulia-gherman

Parlament. Foto: Agerpres.

Moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, iniţiată de PNL, va fi citită, astăzi, în plenul parlamentului.

Tot astăzi, senatorii şi deputaţii vor dezbate şi o moţiune simplă pe transporturi, depusă de USR.

Reporter: Iulia Gherman: Parlamentul se reuneşte de la ora 16:00, în şedinţă comună pentru prezentarea moţiunii de cenzură iniţiată de PNL la adresa guvernului Dăncilă.

Semnatarii documentului, susţinuţi şi de senatori şi de deputaţi ai USR şi PMP, reproşează, printre altele, guvernului că ameninţă prin deciziile miniştrilor săi proprietatea privată a şapte milioane de contribuabili la Pilonul II de pensii.

Mai sunt reclamate modificările aduse Codului de Procedură Penală, incapacitatea autorităţilor să absoarbă fondurile europene, limitarea atribuţiilor şefului statului şi eşecul în ceea ce priveşte ameliorarea condiţiilor din penitenciare. Dezbaterile şi votul asupra moţiunii de cenzură sunt programate miercuri. Pentru a fi adoptat de parlament documentul are nevoie de 233 de voturi favorabile.

Astăzi, după prezentarea moţiunii de cenzură, deputaţii vor continua lucrările în plen cu dezbaterile asupra moţiunii simple USR, prin care se cere demisia ministrul transporturilor Lucian Şova.

Acesta este acuzat de semnatari de incompetenţă şi de blocarea demersurilor destinate finanţării proiectelor pentru autostrăzi.

După dezbaterile asupra moţiunii simple în plenul Camerei Deputaţilor este programată "Ora guvernului", unde ministrul Dănuţ Andruşcă este invitat de PNL să răspundă la întrebări privind situaţia din economie.

Realizator: Amintim că liderul PSD, Liviu Dragnea, a dat asigurări că va continua să asigure majoritatea parlamentară alături de aliaţii din ALDE şi a promis că moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă nu va trece de Parlament.


Etichete Moţiunea de cenzurăîmpotriva guvernului DăncilăPNLcitităplenul parlamentului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live