Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

3 Octombrie 2019
Vizualizari: 745
Comentează add

Moţiunea de cenzură a fost citită în plenul Parlamentului

iulia-gherman

Florin Câţu. Foto: Angelo Brezoianu/Agerpres.

Senatorul PNL Florin Cîţu a citit în Parlament moţiunea de cenzură la adresa guvernului. Din totalul celor 465 de deputaţi şi senatori, la deschiderea şedinţei au fost prezenţi doar 128, iar mulţi dintre aceştia au părăsit mai apoi sala de plen.

Moţiunea va fi dezbătută şi supusă votului, joia viitoare. Reporterul RRA Iulia Gherman relatează:

Reporter: Liberalii au precizat că vor continua negocierile pentru a convinge mai mulți parlamentari să voteze săptămâna viitoare în favoarea demiterii guvernului. Deputatul PNL, Raluca Turcan:

Raluca Turcan: Dincolo de cele 237 de semnături asumate, discuțiile au fost mult mai multe și avem angajamente ferme din partea multor parlamentari de a vota această moţiune care să conducă la demiterea guvernului catastrofal și incompetent Viorica Dăncilă.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a recunoscut că social-democrații nu mai iau din punct de vedere matematic majoritatea în parlament. Dar a susţinut în continuare că moțiunea de cenzură nu va primi numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată.

Marcel Ciolacu: PSD-ul nu are această sumă de 233 de parlamentari. Dar există și o veste bună: nici cele cinci partide adunate nu fac 233. Vom vedea, joi, la moțiunea de cenzură, cine va avea câștig de cauză. Mi s-a părut o moțiune în continuare neserioasă. Nu văd niciun lider desprins pentru cele cinci partide, nici măcar nu știu să ne spună cine va fi premierul sau un program de guvernare schițat.

Reporter: Moţiunea de cenzură este semnată de 237 de parlamentari din partea PNL, USR, PRO România, ALDE, PMP. Pe lista semnatarilor se regăsesc și patru social-democrați, doi reprezentanți ai minorităților naționale și un independent


Etichete parlamentmoţiune de cenzurăFlorin Câţu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live