Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Vineri, 03 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Mai 2019
Vizualizari: 716
Comentează add

Moţiunea simplă, prin care PNL şi USR cereau demisia ministrului finanţelor, Eugen Teodorovici, a fost respinsă luni de Senat.

Moţiune simplă respinsă de senatori

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Moţiunea simplă, prin care PNL şi USR cereau demisia ministrului finanţelor, Eugen Teodorovici, a fost respinsă luni de Senat.

În favoarea documentului s-au pronunţat 27 de senatori, în timp ce 70 au votat împotrivă, iar nouă s-au abţinut.

Alina Stănuţă a urmărit dezbaterile de la Palatul Parlamentului şi vine cu detalii: "Senatorul liberal Florin Cîţu arăta că PNL şi USR consideră că ministrul Eugen Teodorovici a dat dovadă de incompetenţă în fruntea Ministerului Finanţelor.

El a dat citire şi unor mesaje venite din partea cetăţenilor, arătând că moţiunea reprezintă o premieră în politica românească, pentru că aduce în prim-plan vocea oamenilor.

Florin Cîţu: "Prezenţa sa în continuare în fruntea Ministerului Finanţelor Publice pune România într-un pericol economic major şi într-o postură jenantă faţă de partenerii noştri europeni şi euroatlantici.

Eugen Teodorovici nu mai poate fi ministrul finanţelor publice şi nu o spunem doar noi, politicienii, o spun românii."

În replică, ministrul Eugen Teodorovici a respins acuzaţiile opoziţiei, considerând demersul unul demagogic şi politicianist.

Eugen Teodorovici: "Produsul Intern Brut a crescut din 2016 de la 765,1 miliarde de lei la un nivel prognozat de 1022,5 miliarde de lei, ceea ce înseamnă o creştere de peste 33% în doar doi ani de zile.

Dacă PIB-ul e mult mai mare faţă de anul trecut, este normal ca suma împrumutată de statul român pe pieţele externe să fie mai mare, iar Ministerul Finanţelor Publice a prezentat în mod public, la începutul fiecărui an, ca întotdeauna, strategia sa de finanţare."

Şi liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a criticat moţiunea simplă a PNL-USR, arătând că iniţiatorii nu au venit cu soluţii concrete.

Şerban Nicolae: "Nici măcar nu aţi venit o dată cu o propunere constructivă, cu o soluţie alternativă, cu o idee în care să spuneţi: asta este opţiunea PSD-ALDE, asta este viziunea noastră, PNL-USR, pentru că nu aveţi niciun fel de idee proprie."

În luările de cuvânt, reprezentanţii ALDE au criticat moţiunea simplă, în timp ce senatori USR şi PNL au susţinut-o.

Senatorii UDMR s-au abţinut de la vot, iar în final moţiunea simplă a primit 27 de voturi pentru, cu 11 mai puţine decât numărul semnatarilor."


Etichete Senatparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live