Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 13 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

6 Mai 2019
Vizualizari: 622
Comentează add

Moțiunea PNL și USR împotriva ministrului finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost respinsă de Senat.

Moțiune simplă la adresa ministrului de finanțe, respinsă de Senat

alina-stanuta

Foto Agerpres

Senatorul PNL Florin Câțu, cel care a dat citire moțiunii simple, arăta că PNL și USR consideră cu ministrul Eugen Teodorovici a dat dovadă de incompetență, iar prezența sa în continuare în fruntea ministerului pune România în pericol economic.

Eugen Teodorovici nu mai poate fi ministrul finanțelor publice și, în consecință, PNL și USR îi solicită acestuia demisia - mai spunea Florin Câțu.

El a dat citire și unor mesaje venite din partea cetățenilor, arătând că moțiunea este o premieră în politica românească, pentru că aduce în prim-plan vocea oamenilor.

În replică, ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a respins acuzațiile opoziției, considerând demersul unul demagogic și politicianist.

El a adus în favoarea sa cifre prin care a demontat criticile opoziției și a arătat că nu există niciun fel de soluții prezentate prin document, din partea celor care au susținut că există probleme.

Mai mult, el considera că este o ofensă adusă românilor, pentru că opoziția a insinuat că doar prin această moțiune se aude vocea românilor.

În luările de cuvânt, reprezentanții PSD și ALDE au criticat moțiunea simplă, în timp ce senatori USR și PNL au susținut-o.

Senatorii UDMR s-au abținut de la vot, iar în final moțiunea simplă a primit 27 de voturi pentru, cu 11 mai puține decât numărul semnatarilor.

Cu 70 de voturi împotrivă, demersul opoziției a fost respins.


Etichete motiunefinantesenat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live