Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI (R) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

12 Septembrie 2017
Vizualizari: 798
Comentează add

PNL consideră că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, riscă să anuleze progresele din domeniu după reformele din 2004 şi 2005

Moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei

-

La Camera Deputaţilor se dezbate în această după-amiază moţiunea simplă iniţiată de PNL şi USR împotriva ministrului justiţiei. Semnatarii documentului susţin că amendamentele propuse de ministrul Tudorel Toared la legile justiţiei riscă să anuleze progresele din domeniu după reformele din 2004 şi 2005. 

Ioan Cupşa, deputat PNL: "La 10 ani după integrarea României în UE, coaliţia PSD-ALDE încearcă să ne arunce în trecut, să readucă justiţia la cheremul clasei politice.

Organizarea judecătorească, angajarea răspunderii magistraţilor a fost transformată fără nicio jenă într-o ofensivă politică determinată de dorinţa de a controla politic, măcar în parte, sistemul judiciar din România."

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a respins acuzaţiile de lipsă de transparenţă în iniţiativa de modificare a legilor justiţiei. În timpul dezbaterilor, el a subliniat că aceste modificări se impuneau, având în vedere că legislaţia datează din 2004. 

Tudorel Toader: "În 7 octombrie 2016, proiectul a fost dezbătut în grupul de lucru, în dezbateri publice organizate la Bucureşti, Iaşi şi Cluj, dându-se forma finală a acestuia.

În ianuarie 2017, proiectul a revenit la Ministerul Justiţiei, unde ministru era dl Florin Iordache. Am apreciat faptul că domnia sa, deşi avea tot parcursul de elaborare, a trimis proiectul înapoi la CSM, unde a stat până pe data de 24 aprilie 2017."


Etichete Tudorel Toadermoţiune simplăCamera DeputaţilorPNLproiectul legilor justiţiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live