Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Mai 2020
Vizualizari: 410
Comentează add

Moțiune simplă depusă de PSD împotriva ministrului de finanțe Florin Cîțu

radiojurnal

  Florin Cîțu. Foto: gov.ro.

Moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de finanțe Florin Cîțu va fi dezbătută astăzi în plenul Camerei Deputaților și supusă votului final miercuri.
 
Ministrul a transmis deja că dezbaterea va fi o ocazie să arate că măsurile implementate de guvernul liberal au succes. Pe de altă parte trei miniștri ai cabinetului Orban sunt așteptați astăzi să răspundă la mai multe întrebări. Gabriela Mitrovici explică:
 
Reporter: Deputații își vor începe ședința de plen cu o dezbatere pe tema crizei de sănătate publică declanșată de noul coronavirus, inițiată de grupul parlamentar al USR la care a fost invitat să participe ministrul sănătății Nelu Tătaru. Apoi va fi dezbătută moțiunea simplă prin care social-democrații cer demisia ministrului de finanțe, pe care îl acuză că nu a luat măsuri eficiente în sprijinul economiei și cetățenilor. Stefan-Radu Oprea, senator PSD:
 
Stefan- Radu Oprea: Este un șir de bâlbe, de amânări, de rectificări de acte normative care arată o guvernare haotică și la care domnul Vasile Florin Cîțu a contribuit din plin.
 
Reporter: La Senat, în comisiile de specialitate vor fi audiați miniștrii muncii și de externe, pe tema măsurilor luate pentru muncitorii români care au plecat la muncă în străinătate în această perioadă. Vicepreședintele liberal al Senatului, Alina Gorghiu, spune că formațiunea sa susține aceste audieri și așteaptă informații necesare cetățenilor:
 
Alina Gorghiu: Le-am recomandat celor de la PSD să încerce să nu transforme aceste audieri, ale celor doi miniștri într-un joc exclusiv politic.
 
Reporter: Și Comisia Parlamentară pentru Controlul Activității SRI așteaptă un punct de vedere de la conducerea acestui serviciu, privind declarațiile președintelui legate de ținutul secuiesc.
 
(PH)

Etichete motiune simplaFlorin Cîțu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live