Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

2 Octombrie 2018
Vizualizari: 1673
Comentează add

Săptămâna parlamentară începe cu o moţiune simplă a opoziţiei la adresa ministrului transporturilor, Lucian Şova.

Moţiune simplă la adresa ministrului transporturilor, Lucian Şova

iulia-gherman

Foto: Arhivă.

Săptămâna parlamentară începe, astăzi, cu o moţiune simplă a opoziţiei la adresa ministrului transporturilor, Lucian Şova.

La Senat se aşteaptă astăzi votul asupra moţiunii simple a PNL şi USR la adresa ministrului transporturilor, Lucian Şova, căruia semnatarii documentului reproşează modul în care a gestionat sectorul rutier şi de cale ferată. Un demers similar la liberalilor va fi supus mâine aprobării plenului Camerei Deputaţilor, criticile vizându-l de această dată pe ministrul Eugen Teodorovici.

Deputatul PNL, Bogdan Huţucă, a precizat că ministrul finanţelor trebuie să-şi asume raspunderea pentru eşecul strategiei fiscal-bugetare.

Bogdan Huţucă: Opt din zece gospodării o duc tot mai greu din cauza creşterii preţurilor şi ca semnal de disperare al celor 3.000 de primari care au fost păcăliţi, înşelaţi la această rectificare bugetar.

La Camera Deputaţilor se aşteaptă mâine reluarea dezbeterilor din comisiile de specialitate asupra solicitării preşedintelui Klaus Iohannis, de reexaminare a legii offshore. Cererea şefului statului a fost dezbătută de Senat, în calitate de primă cameră sesizată şi amendată de parlamentarii PSD. Şi la Camera Deputaţilor, care este forul decizional asupra documentului legislativ au fost depuse amendamente.

Deputatul ALDE, Varujan Vosganian:

Varujan Vosganian: Această lege nu trebuie să introducă un tratament special pentru investiţiile pe platforma maritimă, ci să se conformeze Legii petrolului, evaluările noastre arată că în această formulă statul român câştigă mai mult de jumătate din ceea ce se obţine, şi cu asta aş vrea să înlătur suspiciunile că legea aceasta dezavantajează statul român.

În această săptămână încep şi audierile din comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice.


Etichete Senatparlamentmotiune simplaministrul transporturilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live