Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Iulie 2020
Vizualizari: 640
Comentează add

Moştenitorii baronului János Kemény (Ioan Kemény) -fost principe al Transilvaniei- au dat în judecată statul român pentru a obţine o parte a pădurilor deţinute de fostul proprietar

Moştenitorilor baronului János Kemény le-au fost retrocedate unele păduri

sergiu-stet

Portretul fostului Principe al Transilvaniei, baronul Kemény János, apărut în ziarul Vasarnapi Ujsag din 1857.

Pentru a doua oară, moştenitorii baronului János Kemény (Ioan Kemény) - fost principe al Transilvaniei- au dat în judecată statul român pentru a obţine o parte a pădurilor deţinute de fostul proprietar, transmite MTI.
 
După cinci amânări, Tribunalul Judeţean Prahova a dat dreptate parţial moştenitorilor, printr-o sentinţă irevocabilă pronunţată marţi, 28 iulie, astfel încât a dispus retrocedarea a unei suprafeţe de 57 de hectare de pădure.
 
Tribunalul prahovean a modificat soluţia dată în primă instanţă, care era defavorabilă moştenitorilor. Extrasul hotărârii a fost publicat pe site-ul instanţelor din România.
 
Anterior, o altă instanţă a dispus retrocedarea pădurii care a fost obiectul actualului proces, însă Comisia de fond funciar din judeţul Mureş a solicitat rejudecarea dosarului, pe motiv că a intrat în posesia unor documente noi.
 
Potrivit acestora, pădurea deţinută de baronul János Kemény a intrat în posesia statului român nu ca urmare a naţionalizării din 1948, ci prin intermediul Casei de Administrare şi Supraveghere a Bunurilor Inamice.

Etichete baronJános KeményIoan Keményjustițieprocespădureprincipe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live