Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Luni, 25 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

13 Martie 2018
Vizualizari: 499
Comentează add

Rusia l-a convocat pe ambasadorul britanic la Moscova.

Moscova va ignora ultimatumul dat de Marea Britanie în cazul Skripal

sergiu-stet

  Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov. Foto: mid.ru

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova va ignora ultimatumul dat de Marea Britanie, de a explica, până marţi la miezul nopţii, cum a fost posibilă atacarea unui fost spion rus în Anglia cu o neurotoxină care se producea în epoca sovietică.

BBC transmite că Londra a afirmat că o toxină rusească, numită Novichok, a provocat îmbolnăvirea gravă a fostului spion Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, iar din aceeaşi cauză, un ofiţer de poliţie este în stare gravă, dar stabilă. Domnul Lavrov a subliniat că Moscova este gata să coopereze, însă Marea Britanie nu a permis experţilor ruşi să examineze substanţa chimică în cauză.

"Rusia nu este vinovată. Rusia este gata să coopereze în conformitate cu convenţia Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice, dacă Marea Britanie va accepta să îşi îndeplinească obligaţiile legale internaţionale, în acord cu acest document", a spus Lavrov. Rusia l-a convocat pe ambasadorul britanic la Moscova.

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, care a supravegheat distrugerea rezervelor Rusiei, a calificat drept "extrem de îngrijorător" atacul asupra lui Skripal. 


Etichete Serghei LavrovneurotoxinăNovichokSerghei SkripalLondraotravăspion

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live