Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

16 Aprilie 2019
Vizualizari: 1021
Comentează add

Kommersant scrie că, în regiunile ruse care se învecinează cu republicile separatiste din estul Ucrainei, "întreaga infrastructură este pregătită pentru primirea cetățenilor".

Moscova se pregăteşte să acorde cetăţenie rusă separatiştilor din Ucraina

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

După cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina, președintele rus, Vladimir Putin, ar putea semna un decret prin care locuitorilor din zonele separatiste din Donbas să le fie acordat dreptul de a obține cetățenia Federaţiei Ruse în cadrul unei proceduri simplificate, potrivit Kommersant, care citează surse proprii.
 
Șeful Comitetului Dumei de Stat pentru Relaţia cu CSI, Leonid Kalaşnikov, a confirmat pentru Kommersant că "un astfel de decret ar putea fi semnat imediat după alegerile din Ucraina". Se preconizează că decretul va permite ca locuitorii din autoproclamatele republici Doneţk şi Luhansk să poată obține pașapoarte rusești fără examenele obligatorii în astfel de cazuri și, în plus, fără a mai fi nevoie să respecte cerința de a fi locuit în Rusia o perioadă de cel puţin cinci ani, aşa cum prevede acum legislaţia rusă.
 
O sursă apropiată de conducerea separatistă din Doneţk a explicat că principala condiție pentru a obţine cetățenia Rusă va fi prezentarea "paşaportului" emis de republica autoproclamată şi predarea buletinului ucrainean.
 
La sfârșitul lunii martie, în Rusia a intrat în vigoare o serie de modificări aduse Legii cetățeniei, conform cărora președintele are acum dreptul să decidă categoriile de cetățeni străini și apatrizi care pot obţine cetăţenie rusă în cadrul procedurii simplificate.
 
Kommersant subliniază că, în regiunile ruse care se învecinează cu republicile separatiste din estul Ucrainei, "întreaga infrastructură este pregătită pentru primirea cetățenilor".

Etichete MoscovaKremlinDonbasCSILeonid Kalaşnikov,KommersantVladimir PutinDoneţkLuhansk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live