Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Iamandi

20 Februarie 2019
Vizualizari: 679
Comentează add

Participanții la un turneu de șah din Moscova au fost evacuați din hotelul în care jucau prima rundă din cauza unei amenințări cu bombă.

Moscova: Șahiști evacuați din sala de joc din cauza amenințării cu bomba

ionut-iamandi

Foto: Participanții la un turneu de șah din Moscova sponsorizat de compania rusă de transport aerian Aeroflot au fost evacuați din hotelul în care jucau prima rundă din cauza unei amenințări cu bombă. Unii au fost luați pe nepregătite și au folosit pături pentru a face față frigului din capitala rusă. Credit: facebook.com/aicf (Federația Indiană de Șah)

După 40 de minute de joc, prima rundă a unui important turneu de șah de la Moscova a fost anulată marți, 19 februarie, deoarece hotelul în care se desfășoară concursul a primit o amenințare cu bombă. Amenințarea s-a dovedit a fi falsă. 

 

Runda a fost anulată, ea fiind reprogramată astăzi, 20 februarie. Se păstrează ordinea de joc, dar partidele se reiau de la prima mutare. Unii jucători au povestit pe rețelele de socializare că au fost luați pe nepregătite de anunțul de la difuzoare de părăsire a sălii de joc.

 

Turneul Aeroflot, unul dintre cele mai puternice din lume, se desfășoară la Moscova, capitala Federației Ruse, în hotelul Cosmos. La competiție participă numeroși șahiști de top, printre care chinezul Wei Yi, rusul Vladimir Fedoseev sau bielorusul Vladislav Kovalev.

 

Este pentru prima oară când un turneu de șah de asemenea calibru este întrerupt de o amenințare cu bombă. Peste 200 de șahiști din toată lumea participă la cele două secțiuni principale ale turneului din capitala rusă. În schimb, la adresa hotelului au mai fost amenințări cu bombă, ultima oară în 2017.

 

Săptămâna trecută, Moscova s-a confruntat cu un val de amenințări telefonice cu bombă care au dus la evacuarea a peste 50.000 de persoane.


Etichete sahmoscovaamenintare cu bomba

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live