Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

22 Iunie 2017
Vizualizari: 1650
Comentează add

În contextul sancţiunilor nu sunt deloc convingătoare afirmaţiile oficialilor de la Washington referitoare la dorinţa lor de a continua dialogul cu Moscova, susţine un oficial rus.

Moscova-Noile sancţiuni americane sunt un cadou oferit lui Petro Poroşenko

rador

 Serghei Riabkov, ministrul adjunct rus de externe         Foto: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=51015448.

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a declarat că noile sancţiuni americane împotriva Rusiei sunt un cadou politic pentru preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, aflat recent într-o vizită în Statele Unite ale Americii.

''Evident, acestea (noile sancţiuni americane) sunt un dar politic oferit lui Poroşenko, în timpul vizitei în SUA. Sancţiunile au fost introduse sub vechiul pretext al evenimentelor din Ucraina" - a comentat Riabkov decizia recentă a SUA de a impune noi sancţiuni împotriva Moscovei.

Oficialul a mai remarcat că Ministerul rus de Externe este îngrijorat că acest pas al părţii americane, ''întreprinse în folosul situaţiei politice interne din SUA, continuă tendinţa spre prăbuşirea relaţiilor dintre Rusia şi SUA''.

''Regretăm că noua administraţie americană se lasă condusă de rusofobii din Congresul SUA, care, pur şi simplu, nu mai ştiu ce să născocească pentru a ne irita şi, cel mai important, pentru a reduce la zero şansele oricărei perspective de aliniere a relaţiilor americano-ruse'' - a mai declarat ministrul adjunct de externe rus.

Acesta a subliniat că, în contextul sancţiunilor, nu sunt deloc convingătoare afirmaţiile oficialilor de la Washington referitoare la dorinţa lor de a continua dialogul cu Moscova. 


Etichete Serghei RiabkovRusiaSUAPetro PoroşenkoUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live