Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

18 August 2010
Vizualizari: 1854
Comentează add

Primăria Moscovei va interzice de la 1 septembrie comercializarea de băuturi alcoolice tari în magazine, între orele 22 şi 10, aceasta fiind o nouă măsură în lupta împotriva alcoolismului.

Moscova interzice vânzarea de votcă după ora 22

sorin-solomon

Moscova va interzice vânzarea de votcă după ora 22.

Primăria Moscovei a interzis vânzarea de băuturi alcoolice tari, între orele 22 şi 10, aceasta fiind o nouă măsură în lupta împotriva alcoolismului, care ucide o jumătate de milion de persoane pe an în Rusia.

Textul interdicţiei a fost semnat şi va fi publicat în curând, a indicat pentru AFP o sursă din cadrul Primăriei Moscovei, confirmând astfel informaţiile apărute în mass-media ruse.

"Primarul Iuri Lujkov a semnat o dispoziţie care stipulează că, începând cu 1 septembrie 2010, vânzarea en detail a băuturilor conţinând peste 15% alcool etilic va fi interzisă între orele 22 şi 10, a precizat un reprezentant al primăriei Moscovei, citat de Interfax.

O interdicţie similară a fost introdusă în primăvară în regiunea Moscovei, fără a cuprinde capitala, unde vânzarea de băuturi alcoolice tari este interzisă între orele 21,00 şi 11,00.

Unii experţi au criticat această măsură de combatere a alcoolismului, apreciind că ea va antrena comerţul ilegal cu vodcă şi creşterea numărului victimelor, deja numeroase, din cauza consumului de alcool.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev recunoştea anul trecut că măsurile luate în ultimii ani de către statul rus în vederea scăderii consumului de alcool în Rusia nu au schimbat cu nimic situaţia, calificând rezultatul ca fiind "nul".

"Alcoolismul în ţara noastră este un flagel naţional", atrăgea atenţia şeful statului rus, amintind de statisticile Ministerului rus al Sănătăţii şi Dezvoltării Sociale, potrivit cărora peste 18 litri de alcool pur sunt consumaţi pe an pe cap de locuitor în Rusia.

Potrivit unui raport oficial publicat în 2009, abuzul de băuturi alcoolice ucide o jumătate de milion de persoane în fiecare an în Rusia, ducând la scăderea speranţei de viaţă, inferioară celei din ţări sărace precum Bangladesh sau Honduras.


Etichete MoscovaprimărieIuri LujkovvotcăalcoolismDmitri Medvedev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live