Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 22 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

15 Mai 2019
Vizualizari: 388
Comentează add

Autorităţile de la Moscova şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia unui programator rus de jocuri pe calculator care a fost extrădat de Georgia în SUA.

Moscova, îngrijorată de situaţia unui programator de jocuri arestat în SUA

alexandru-beleavski-moscova

Autorităţile de la Moscova şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia unui programator rus de jocuri pe calculator care a fost extrădat de Georgia în SUA, unde este acuzat de tentativă de achiziţionare a unor manuale de pilotaj ale avioanelor americane de luptă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia va urmări cum vor fi respectate drepturile cetățeanului rus Oleg Tishchenko, arestat în SUA sub acuzația de a fi cumpărat manuale de pilotaj pentru avioane militare americane, încălcând astfel legile SUA în domeniul exportului de armament.

Oleg Tishchenko se află sub acuzare din anul 2016, dar cazul a devenit cunoscut după ce anul trecut a fost arestat în Georgia la cererea autorităților americane si extrădat.

El respinge acuzațiile, dar riscă o pedeapsă maximă de zece ani de închisoare. Tishchenko este acuzat de achiziționarea manualului de pilotaj pentru avionul F-16, pe care la vândut apoi pe eBay și încercarea de a cumpăra manuale pentru aparatele americane F-16, F-22, A10 și F-35, cel mai nou aparat american de generație cinci. Tishchenko afirmă că dorea să realizeze un simulator de zbor.

Conform acuzării în 2011, el a cumpărat pe un forum online consacrat jocurilor pe calculator de la cetățeanul american Keneth Sullivan instrucțiunile pentru avionul F-16 care e pe eBay nu se vindeau în afara SUA.


Etichete programatorarestsua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live