Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

31 Mai 2019
Vizualizari: 667
Comentează add

Un oficial rus a explicat că "și cei care au idei preconcepute în ceea ce privește Rusia", care totuși stăpânesc limba rusă, sunt deja "parteneri de dialog".

Moscova dublează sumele pentru promovarea limbii ruse în străinătate

sergiu-stet

 Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.         Foto: Arhivă.

Majorarea de două ori a finanțării sprijinului limbii ruse peste hotare constituie o investiție în viitor, este de părere Konstantin Kosaciov, președintele Comitetului pentru probleme internaționale al Consiliului Federație.
 
Potrivit RIA Novosti, în mass-media a apărut informația potrivit căreia în perioada 2019-2025 Rusia va cheltui pentru programul de promovare a limbii ruse peste hotare 7,4 miliarde de ruble, de două ori mai mult comparativ cu programul similar anterior.
 
"Este o dovadă evidentă a atenției pe care statul rus și societatea rusă o au pentru acest subiect", a declarat Kosaciov la o conferință de presă susținută la agenția de presă "Rossia segodniya".
 
El a subliniat că și "cei care au idei preconcepute în ceea ce privește Rusia", care totuși stăpânesc limba rusă, sunt deja "parteneri de dialog".
 
Politicianul rus și-a exprimat convingerea că dublarea finanțării sprijinului limbii ruse peste hotare reprezintă "doar un prim pas corect în direcția corectă".

Etichete Rossia segodniya,Konstantin Kosaciov,RusiaMoscovasoft powerpromovare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live