Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

28 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1138
Comentează add

Hotărârea Paralemntului ucrainean nu reprezintă o declaraţie de război, dar oficialităţile ruse o consideră un obstacol în procesul de reglementare a conflictului.

Moscova critică decizia parlamentului de la Kiev

alexandru-beleavski-moscova

Kremlin. Foto: wikipedia.org.

Moscova a criticat decizia Parlamentului Ucrainei, de a declara Rusia stat agresor.

Parlamentarii de la Kiev au mai hotărât să includă regiunile separatiste din Est pe lista organizaţiilor teroriste.

Votul a avut loc după atacul cu rachete de la Mariuol al rebelilor pro-ruşi, soldat cu 30 de morţi.

Hotărârea Paralemntului ucrainean nu reprezintă o declaraţie de război, dar oficialităţile ruse o consideră un obstacol în procesul de reglementare a conflictului.

Decizia Parlamentului de la Kiev, de a declara Rusia stat agresor, este absolut iresponsabilă şi negândită şi are ca scop să împiedice avansarea spre compromisul necesar în Ucraina - a declarat viceministrul rus de externe, Grigori Karasin.

Preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narîşkin, a numit declaraţia, citez, "un delir, căruia oamenii serioşi nu trebuie să-i acorde atenţie", în timp de Iuri Vorobiov, vicepreşedintele Camerei Superioare, Consiliul Federaţiei, a numit-o decizie mioapă, ce arată, că autorităţile de la Kiev au ales calea creşterii confruntării.

În opinia lui Konstantin Kosaciov, preşedintele Comitetului pentru Afaceri Internaţionale al Consiliului Federaţiei, declaraţia repezintă o încercare a depuaţilor ucrainieni, de a închide ochii la răzpoil civil din ţară şi de a se deroga de răspunderea pentru victimele acestuia şi crimele comise de forţele ucrainene împotriva civililor din Donețk.

Vicepreşedintele Radei Supreme, Andrei Parubi, a subliniat, la rândul său, că, declarând Rusia stat agresor, Ucraina a dorit, în primul rând, să creeze condiţiile pentru a lansa un proces similar la nivel internaţional, un apel în acest scop fiind inclus în textul declaraţiei.


Etichete RusiaUcrainaParlamentKievMoscovastatagresorconflictreglementareKonstantin KosaciovGrigori Karasin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live