Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Luni, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

11 Octombrie 2017
Vizualizari: 397
Comentează add

Directorul Departamentului pentru America de Nord din Ministerul rus de Externe, Ghiorghi Borisenko, a declarat că numărul diplomaţilor SUA va redus de la 455 la 300 sau mai puţin

Moscova anunţă o nouă reducere a numărului diplomaţilor americani în Rusia

alexandru-beleavski-moscova

Palatul Kremlin, reședință oficială și sediul președinţiei Federaţiei Ruse foto: arhivă

Moscova ia în calcul o nouă reducere a numărului diplomaţilor americani în Rusia, de la 455 la 300 sau mai puţin, a declarat astăzi directorul Departamentului pentru America de Nord din Ministerul rus de Externe, Ghiorghi Borisenko.

Corespondentul RRA la Moscova, Alexandru Beleavschi, relatează că la sfârşitul lunii iulie, Rusia a cerut Statelor Unite să-şi reducă personalul diplomatic cu 55 de persoane, respectiv la 455, număr egal cu cel al diplomaţilor ruşi în Statele Unite, cifră însă care, după cum a subliniat preşedintele Vladimir Putin, nu include şi cei 155 de membri ai misiunii ruse la ONU.

După închiderea pe 2 septembrie a consulatului rus de la San Francisco, preşedintele Putin a menţionat că Rusia îşi rezervă dreptul să ceară Statelor Unite, "paritate completă". Conflictul s-a declanşat în ultimele două zile ale anului trecut, când Administraţia Obama a expulzat fără drept de înlocuire 35 de diplomaţi ruşi şi a interzis accesul la două imobile diplomatice ruseşti.

Ghiorghi Borisenko a precizat că - în pofida declaraţiilor publice conform cărora măsura a fost un răspuns la intervenţia rusă în alegerile americane - notele oficiale nu au conţinut nicio explicaţie. Rusia şi-a amânat răspunsul cu mai mult de jumătate de an, în speranţă că noua administraţie americană va corecta aceste măsuri, a spus diplomatul rus. 

După anunţarea contramăsurilor ruse, Statele Unite au închis pe 2 septembrie consulatul general rus din San Francisco şi reprezentanţa comercială rusă la Washington. Rusia consideră că SUA a ocupat aceste imobile în mod ilegal, încălcând Convenţia de la Viena, legislaţia internaţională şi pe cea americană.


Etichete Moscovareducerea numărului diplomaţilor americaniSUAexpulzarea diplomaţilor ruşi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live