Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Mai 2022
Vizualizari: 231
Comentează add

Moscova lucrează asupra unor măsuri împotriva presei de limbă engleză ca reacţie faţă de "acţiunile neprietenoase" ale guvernelor străine faţă de publicaţiile ruseşti.

Moscova amenință că expulzează reporterii occidentali din cauza Youtube

sergiu-stet

    Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Foto: mid.ru.

Ministerul rus de Externe a comunicat joi, 26 mai, că reporterii din ţările occidentale vor fi expluzaţi din Rusia, dacă YouTube blochează accesul la informările purtătorului său de cuvânt.
 
Reuters transmite că purtătoarea de cuvânt Maria Zaharova, care realizează o informare săptămânală asupra politicii externe ruse, inclusiv asupra intervenţiei Armatei în Ucraina, a afirmat că Ministerul de Externe a avertizat YouTube să nu îi blocheze conţinutul informativ.
 
"Am venit şi le-am spus: Dacă mai blocaţi o informare, un jurnalist sau o publicaţie americană pleacă acasă", a citat-o agenţia de ştiri TASS. "Încă o informare blocată, şi vom numi un anumit jurnalist sau o anumită publicaţie care pleacă acasă".
 
Comentariile ei vin la câteva zile după ce parlamentarii ruşi au aprobat o lege care oferă procurorilor puterea de a închide birourilor presei străine la Moscova, dacă o ţară străină este "neprietenoasă" cu presa rusă. Măsura are ca scop riposta faţă de închiderea unor publicaţii ruseşti de stat în Occident.
 
Zaharova a mai declarat miercuri că Moscova lucrează asupra unor măsuri împotriva presei de limbă engleză ca reacţie faţă de "acţiunile neprietenoase" ale guvernelor străine faţă de publicaţiile ruseşti, fără să ofere alte detalii.
 
În luna martie, preşedintele Vladimir Putin a semnat o lege care impune o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare pentru răspândirea la nivel internaţional a ştirilor "false" despre Armată, ceea ce a făcut ca unele agenţii de presă occidentale să îşi retragă jurnaliştii din Rusia. Alte organizaţii occidentale, printre care şi Reuters, au rămas în ţară şi continuă să informeze.

Etichete Maria ZaharovaYoutube

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live