Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 14 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 Ianuarie 2019
Vizualizari: 446
Comentează add

Ministerului rus al Afacerilor Externe susţine că alegerile prezidenţiale din Venezuela au decurs în condiţiile unor presiuni fără precedent, exercitate din exterior.

Moscova acuza SUA de încercări de uzurpare a suveranităţii Venezuelei

sergiu-stet

 Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro Moro    Foto: http://www.nicolasmaduro.org.ve.

Ministerului rus al Afacerilor Externe a acuzat Statele Unite de tentative de uzurpare a suveranității Venezuelei. Tentativele SUA de a crea un guvern alternativ în Venezuela reprezintă o uzurpare a suveranității Venezuelei, au declarat surse din cadrul MAE al Rusiei, potrivit unui comunicat de presă citat de RIA NOVOSTI.  
 
"Tentativele impertinente ale Washingtonului de a forma structuri guvernamentale anticonstituţionale alternative, ignorând realitatea de a desemna drept legitime unele structuri ale puterii din Venezuela şi de a le respinge pe altele, implicând presiuni, prin intermediul sancţiunilor, care au dus la agravarea situaţiei economice şi a celei din sectorul social, afectând dureros bugetul venezuelenilor, reprezintă o uzurpare la adresa suveranităţii Venezuelei", se mai specifică în comunicatul remis de MAE al Rusiei. 
 
Ministerul rus a mai precizat că alegerile prezidenţiale din Venezuela au decurs în condiţiile unor presiuni fără precedent, exercitate din exterior.
 
În opinia diplomaţilor ruşi, presiunile au fost îndreptate spre a nu admite participarea la scrutin a unei palete vaste de forţe politice şi de a pune sub semnul întrebării legitimitatea votului.

Etichete suveranitateVenezuelaRusiaSUAalegeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live