Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alla Stâncaru Lunca

28 Septembrie 2010
Vizualizari: 3392
Comentează add

La biblioteca "Marin Preda" din Bucureşti a avut loc aniversarea a 55 de ani de la apariţia romanului "Moromeţii". Participanţii la eveniment au putut asista la citirea unor fragmente din roman.

"Moromeţii", la a 55-a aniversare "Moromeţii", la a 55-a aniversare  - Conține audio "Moromeţii", la a 55-a aniversare  - Conține galerie foto

alla-stancaru-lunca

Biblioteca "Marin Preda" din Bucureşti a marcat 55 de ani de la aparaiţia romanului "Moromeţii".

În cadrul proiectului "Paşi spre biblioteca metropolitană", la biblioteca Marin Preda din Bucureşti a avut loc un eveniment cultural prilejuit de zilele filialei şi de împlinirea a 55 de ani de la apariţia romanului Moromeţii.

Actriţa Doina Ghiţescu a citit fragmente din roman, iar participanţii la eveniment au vizitat şi expoziţia "Toamna la cuibul cu barză".

  

Profesoara Viorica Provian şi doctorul etnolog Şerban Anghelescu au vorbit despre Ilie Moromete, despre ceilalţi eroi ai romanului, dar şi despre frumuseţile pe care le oferă natura şi viaţa.

Vizitatorii au primit cărţi şi au fost sfătuiţi să vină la bibliotecă mai des, cu atât mai mult cu cât la filiala Marin Preda din strada Ştirbei Vodă se desfăşoară mai multe cursuri de limbi straine gratuite, dar şi alte activităţi.


Audio: Reportaj la biblioteca Marin Preda din Bucureşti. Realizator Alla Stâncaru Lunca.Au fost expuse lucrări ale elevilor de la Şcoala de muzică şi arte numărul 3, îndrumaţi de profesoara artist plastic Luminiţa Ciupitu.
 


Etichete MoromeţiiMarin Predabibliotecă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live