Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

4 Septembrie 2012
Vizualizari: 1545
Comentează add

Agenţia a declarat că schimbarea reflectă o prognoză negativă pentru unii dintre principalii contributori la bugetul UE, precum Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Moody's retrogradează prognoza la credite pe termen lung în UE

ioana-dogaru

Foto: Reuters

Agenţia de evaluare Moody's a scăzut de la stabil la negativ estimarea privind prognoza pentru creditul pe termen lung în Uniunea Europeană, informează BBC.

Agenţia de rating a declarat că, în caz de "stres extrem" statele membre care au rating AAA se vor ocupa imediat de propriile economii şi nu vor avea ca prioritate angajamentul lor de a sprijini statele europene care au probleme în ceea ce priveşte datoriile.

Agenţia a declarat că schimbarea reflectă o prognoză negativă pentru unii dintre principalii contributori la bugetul UE, printre care se numără Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Moody's a avertizat că, dacă ratingul de credit al acestor state membre sunt retrogradate, aceasta ar putea avea un efect de domino asupra ratingului UE.

Moody's a avertizat, de asemenea, că slăbirea angajamentului statelor membre faţă de UE ar putea avea un impact negativ asupra statutului instituţiilor de credite. 

În cursul acestui an, Moody's a retrogradat perspectiva principalelor economii europene.

În luna mai, Moody's a retrogradat cotaţiile a 16 bănci spaniole, în iunie a revizuit negativ evaluarea pentru trei bănci austriece şi ulterior 15 bănci din toată lumea.

În iulie, Moody's a a retrogradat perspectiva a 17 bănci germane şi a celor mai mari bănci italiene.

Germania, Franţa, Ţările de Jos şi Regatul Unit, reprezintă împreună aproximativ 45% din veniturile bugetului UE.


Etichete MoodyratingUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live