Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 20 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Iulie 2019
Vizualizari: 226
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă se declară de acord cu poziţia exprimată de noul preşedinte ales al Comisiei Europene.

Monitorizarea statului de drept, ”îndreptățită”

radiojurnal

Premierul Viorica Dăncilă a declarat aseară, la Sibiu, că poziţia exprimată de noul preşedinte ales al Comisiei Europene, Ursula van der Leyen, care doreşte introducerea unui mecanism pentru monitorizarea statului de drept la nivelul tuturor ţărilor membre, este una corectă.

În ceea ce priveşte posibilitatea ridicării Mecanismului de Verificare şi Cooperare impus României, premierul a spus că Guvernul va continua discuţiile cu Comisia Europeană şi a precizat că dialogul este foarte important. 

Viorica Dăncilă: După alegeri, am discutat cu fostul preşedinte al Comisiei Europene, cu fostul prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Am spus că noi avem foarte mare deschidere şi că trebuie să discutăm despre fiecare punct în parte, dar aceste discuţii nu trebuie purtate doar cu Ministerul Justiţiei, sunt discuţii care vizează magistraţii, sunt discuţii în care trebuie să avem părerea şi a judecătorilor şi a procurorilor şi a asociaţiilor magistraţilor, pentru a putea pune anumite puncte în aplicare sau la anumite puncte să explicăm de ce nu putem implementa acel aspect din Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Dar cred că este foarte important dialogul şi Guvernul României va avea un dialog cu Comisia Europeană legată şi de acest aspect, dar şi de alte aspecte referitoare la această cooperare.


Etichete monitorizaredancilavan der leyen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live