Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

19 Iunie 2013
Vizualizari: 1219
Comentează add

Programele de monitorizare ale Statelor Unite au permis dejucarea a peste 50 de comploturi teroriste, afirmă şeful Agenţiei de Securitate Naţională, generalul Keith Alexander.

Monitorizarea convorbirilor din SUA "dejoacă atacuri teroriste"

ani-sandu-washington

Foto: Arhivă.

Generalul Keith Alexander a apărat marţi din nou programele de monitorizare ale instituţiei, în cadrul unei audieri în Congres. 

Dintre cele 50 de atacuri plănuite care au fost dejucate, cel puţin zece erau puse la cale de persoane din interiorul ţării, a declarat şeful Agenţiei de Securitate Naţională, generalul Keith Alexander.

Acesta a reafirmat că programele de monitorizare ale agenţiei sunt constituţionale şi că au fost revizuite constant de Congres.  

"Prefer să fiu astăzi aici, la dezbaterea acestei probleme, decât să încerc să explic cum nu am reuşit să prevenim un alt atac precum cel de la 11 septembrie 2001" a spus generalul Keith Alexander.  

Şeful Agenţiei de Securitate Naţională a spus că nu poate face publice toate cazurile în care au fost dejucate comploturi, pentru că ar însemna să dezvăluie toate secretele SUA în ceea ce priveşte modul în care încearcă să prevină acţiuni teroriste.

Adjunctul procurorului general, James Cole, a declarat în cadrul audierii din Congresul american că nimeni nu ascultă conţinutul convorbirilor telefonice ale americanilor şi că sunt urmărite doar date privind durata apelurilor, ce numere au fost implicate şi când au avut loc convorbirile.


Etichete CongresAgenţia de Securitate NaţionalăKeith AlexanderJames Colemonitorizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live