Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Mai 2022
Vizualizari: 166
Comentează add

Ministerul Muncii intenționează să monitorizeze constant situația muncitorilor români din străinatate.

Monitorizarea situației muncitorilor români din străinatate

florin-lepadatu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Ministerul Muncii intenţionează să monitorizeze constant situaţia muncitorilor români care lucrează în străinătate, mai ales a celor sezonieri, care uneori au fost victime ale exploatării.

Ministrul de resort, Marius Budăi, a spus că românii lucrează sezonier în agricultură, construcţii sau în industria cărnii şi s-au confruntat cu diferite situaţii.

Acestea au fost legate de condiţiile de muncă, de normele de siguranţă şi sănătate în muncă sau de neacordarea salariului minim legal din Germania, spre exemplu.

Pentru a veni în sprijinul lor, sindicatele din România şi Germania au creat, de mai mulţi ani, centre de informare şi consiliere pentru lucrătorii români, iar prin intermediul lor se pot soluţiona problemele semnalate de către aceştia.

5,7 milioane de conaţionali se află în afara graniţelor ţării, însă numărul lor este cu siguranţă mult mai mare, de aproape opt milioane - a precizat secretarul de stat în cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Florin Cârciu.


Etichete muncitorişantierconstrucţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live