Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE - continuare Marţi, 18 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Noiembrie 2017
Vizualizari: 642
Comentează add

Fostul ministru al justiţiei neagă că ar fi primit vreo informaţie sau dosar din arhiva DGPA/SIPA şi spune că nu a văzut, citit, copiat sau sustras vreun dosar

Monica Macovei refuză să se prezinte la comisia parlamentară de anchetă

radiojurnal

Europarlamentarul Monica Macovei respinge invitaţia la audieri a Comisiei parlamentare care anchetează situaţia arhivei SIPA - fostul serviciu de informaţii al Ministerului Justiţiei. Când era ministrul justiţiei, Monica Macovei a desfiinţat serviciul SIPA.

Monica Macovei susţine că ar trebui audiaţi cei care au înfiinţat acest serviciu secret, care deţinea informaţii sensibile despre magistraţi, şi nu cei care l-au desfiinţat. Ea acuză coaliţia la putere că îşi continuă planul de distrugere a justiţiei independente.

Monica Macovei dă asigurări că nu a primit nicio informaţie din arhiva DGPA/SIPA, niciun dosar sau informare din arhivă, nu a văzut, citit, copiat sau sustras vreun dosar sau informare şi nici nu a dat vreun astfel de ordin şi încheie declaraţia sa de presă cu precizarea că în România, ca stat de drept, justiţia trebuie făcută de judecători şi procurori, nu de politicieni.


Etichete Monica MacoveiSIPAcomisia parlamentară de anchetăjustiţia independentă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live