Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

8 August 2012
Vizualizari: 1461
Comentează add

Judecătoarea Mona Pivniceru, desemnată ca ministru al justiţiei în guvernul Ponta, şi-a dat demisia din Consiliul Superior al Magistraturii, a anunţat CSM.

Mona Pivniceru şi-a înaintat demisia din CSM

sorin-solomon

Mona Pivniceru. Foto: Agerpres.

La data de 8 august 2012 a fost înregistrată, la Consiliul Superior al Magistraturii, cererea de demisie din funcţia de membru ales al CSM, reprezentant al judecătorilor din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătoarei Mona Pivniceru, se arată într-un comunicat al CSM.

Comunicatul mai precizează că demisia unui membru CSM nu este efectivă şi nu produce efecte juridice până când plenul CSM nu ia act de aceasta.

Calendarul de şedinţe publice a plenului CSM a fost stabilit pentru săptămâna 20-24 august 2012, anterior acestei perioade fiind imposibilă reuniunea plenului în condiţii de cvorum, se precizează în comunicatul CSM.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, marţi, decretul pentru desemnarea premierului Victor Ponta ca ministru interimar al justiţiei.

Desemnarea premierului Victor Ponta ca ministru interimar al justiţiei a venit după ce luni, cel care deţinea portofoliul justiţiei, Titus Corlăţean, a preluat ministerul afacerilor externe.

Victor Ponta o propusese în locul lui Titus Corlăţean pe Mona Pivniceru, care este şi membru al CSM.

Secţia pentru judecători a CSM a decis însă luni, în unanimitate, că Mona Pivniceru nu poate fi detaşată la ministerul justiţiei.

Preşedintele CSM, Alina Ghica, a adăugat că, pentru a obţine detaşarea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Mona Pivniceru trebuie mai întâi să-şi dea demisia din CSM.
  
Luni seară, premierul Victor Ponta a spus că numirea Monei Pivniceru în funcţia de ministru al justiţiei a fost amânată câteva zile din cauza procedurilor de detaşare.


Etichete Mona Pivniceruministrul justiţieiCSMVictor PontaCrin Antonescu.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live