Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

5 Decembrie 2018
Vizualizari: 910
Comentează add

Liberalii îl acuză pe Liviu Dragnea că a încălcat regulamentul şi Constituţia, iar pe Florin Iordache că ar fi condus şedinţa fără să fie desemnat.

Momente tensionate în plenul Camerei Deputaţilor

iulia-gherman

Foto: Arhivă.

Momente tensionate, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, după ce PNL a cerut revocarea din funcţie a conducerii acestui for, susţinut în acest demers de USR şi PMP.

Liberalii îl acuză pe Liviu Dragnea că a încălcat regulamentul şi Constituţia, iar pe Florin Iordache că ar fi condus şedinţa fără să fie desemnat.

Reprezentanţii PSD şi ALDE au refuzat, însă, discutarea acestei solicitări.


Reporter: Liberalii l-au acuzat pe preşedintele Liviu Dragnea de încălcarea Constituţiei şi a regulamentului. Totodată, au spus că vicepreşedintele acestui for, Florin Iordache, nu a fost desemnat legal să conducă şedinţa de plen. Solicitările PNL de revocare au fost susţinute de parlamentarii USR şi PMP, care au cerut insistent, alături de colegii liberali, supunerea la vot a acestor cereri. Deputaţii PSD şi ALDE au refuzat, invocând Regulamentul Camerei Deputaţilor.


Florin Iordache, preşedintele de şedinţă, social-democrat: Un membru al Biroului Permanent, cât şi preşedintele Camerei, pot fi revocaţi de cei care l-au propus, deci cele două cereri ale dvs. nu sunt pe regulament. Eu nu pot supune la vot, atât timp cât în regulament se spune foarte clar că introducerea pe ordinea de zi a oricărui proiect se poate face cu unanimitatea liderilor grupurilor parlamentare.


Reporter: Deputaţii opoziţiei au bătut cu palmele în bănci la toate intervenţiile puterii, iar liberalii au ameninţat şi cu intrarea în grevă parlamentară, dacă cererile lor nu sunt supuse la vot.


Gigel Ştirbu, deputat PNL: Acum înţeleg de ce nu supuneţi la vot, dle Florin Iordache. Nu-l văd în această sală pe dl Mihai Tudose, nu-l văd în aceasta sală pe dl Marcel Ciolacu, nu văd în această sală parlamentarii de la Olt ai dlui Stănescu. Vă înţeleg. Majoritatea dvs. nu mai exstă, iar acest lucru este prefaţa a ceea ce se va întâmpla.


Reporter: După încercarea vicepreşedintelui Camerei, deputatul PNL Marilen Pirtea, de a prelua conducerea şedinţei, când a şi supus la vot introducerea pe ordinea de zi a plenului a cererilor de revocare, social-democratul Florin Iordache a suspendat şedinţa, invocând lipsa de cvorum.

PNL susţine, însă, că votul a fost valabil şi că opoziţia va putea să supună votului final cele două cereri într-o altă şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor.


Etichete Momente tensonateplenul Camerei Deputaţilorpsdliviu dragneapnlusrpmpaldeflorin iordache

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live