Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

3 Iunie 2019
Vizualizari: 220
Comentează add

Moment controversat, provocat de preşedintele american Donald Trump înainte de vizita sa la Londra.

Moment controversat în debutul vizitei lui Trump la Londra

dan-vasiliu

Sadiq Kahn vorbind la o conferință, în 2011. Foto: Wikipedia.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 iunie, ora 13:11) - "Radiojurnal" - Realizator: Constanţa Comănici - Reporter: Dan Vasiliu, Londra

Realizator: Preşedintele american, Donald Trump, se află în Marea Britanie, unde întreprinde o vizită de stat de trei zile. Donald Trump va participa în seara aceasta la un dineu organizat în cistea sa, iar marţi se va întâlni cu premierul Theresa May. Printre temele convorbirilor de mâine vor fi situaţia din Iran, colaborarea guvernului britanic cu compania chineza Huawei şi schimbările climatice. Cu puţin timp înainte de a ajunge în capitala britanică, Trump a provocat un nou moment controversat, postând pe Twitter un mesaj critic la adresa primarului din Londra.

Reporter: Duminică, primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat într-un interviu că Marea Britanie nu ar trebui să întindă covorul roșu pentru Donald Trump, pe care îl consideră o amenințare globală și l-a comparat cu dictatorii din secolul trecut. Luni, cu puțin timp înainte de a ajunge la Londra, președintele american a replicat pe Twitter. El a spus că primarul Londrei a făcut o treabă foarte proastă în mandatul său, că a fost obraznic cu președintele Statelor Unite și că este un ratat care ar trebui să se ocupă mai degrabă de combatere a criminalității din capitala britanică decât de vizita sa la Londra. Donald Trump și-a expus punctul de vedere și în scurta întâlnire cu ministrul britanic de externe, Jeremy Hunt, care l-a întâmpinat la aeroport.

Jeremy Hunt: E un președinte cu care ne-am obișnuit să fie controversat și foarte combativ. Eu sunt de acord cu el, pentru că nu este normal ca Partidul Laburist să boicoteze această vizită deosebit de importantă.

Reporter: Liderul laburist, Jeremy Corbyn, a refuzat invitația de a participa la banchetul de luni seară, iar mai mulți deputați ai opoziției au anunțat că vor lua parte la protestul care va avea loc marţi la Londra față de prezența lui Donald Trump în capitala britanică.


Etichete trumpSadiq Khan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live