Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

20 Martie 2017
Vizualizari: 364
Comentează add

Ţările nordice domină clasamentul "fericirii", care măsoară echilibrul dintre bunăstare, inechitatea socială şi încrederea în societate şi guvernanţi.

Moldovenii de peste Prut sunt mai fericiţi decât ceilalţi români

-

Foto: pixabay.com.

Norvegia a înlocuit Danemarca în fruntea celor mai fericite ţări din lume, potrivit celui de-al cincilea raport întocmit de un organism al ONU pentru soluţii de dezvoltare durabilă.

Ţările nordice continuă de altfel să domine în acest clasament al fericirii, care măsoară echilibrul dintre bunăstarea populaţiei, inechitatea socială şi încrederea în societate şi guvernanţi. Islanda, Elveţia, Finlanda, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Australia şi Suedia completează top 10 al ţărilor fericite.

În schimb cele mai nefericite sunt ţările din sudul Africii, împreună cu Siria şi Yemen. Reuters notează că ordinea este dată de 6 factori - produsul intern brut pe cap de locuitor, speranţa de viaţă, gradul de libertate, generozitatea şi asistenţa socială şi nivelul de corupţie din guvern şi afaceri.

Din 155 de ţări evaluate, România ocupă locul 57 între Coreea de Sud şi Bolivia, dar după Moldova, Algeria, Rusia sau Uzbekistan.


Etichete fericireONUunhappyclasamentbunăstareMoldovaRusiaRomâniaAlgeria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live