Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

6 Decembrie 2016
Vizualizari: 735
Comentează add

Cele 45 de locuinţe modulare din localităţile gălăţene afectate de inundaţiile din toamnă au fost racordate la reţeaua de energie electrică.

Modulele sinistraților din Galați, alimentate cu prelungitorul

maria-mandita-galati

Foto: Arhivă / Maria Măndița.

Cele 45 de locuinţe modulare care au ajuns acum o lună şi jumătate în localităţile gălăţene afectate de inundaţiile din toamnă au fost racordate abia acum la reţeaua de energie electrică.

Pentru că autorităţile locale nu au putut face investiţii pe proprietăţi private, a fost nevoie de o soluţie inedită pentru branşamente.

Singurii norocoşi au fost sinistraţii din comuna Slobozia Conachi, care după inundaţiile din această toamnă s-au adăpostit în aceleaşi locuinţe modulare primite după inundaţiile din 2013.

Atunci, aceste module au fost branşate la reţeaua de energie electrică prin intermediul echipelor de la Compania Naţională de Electricitate. Acum, însă, compania nu a mai fost de acrod să suporte costurile acestor lucrări, motiv pentru care, la începutul săptămânii trecute, sinistraţii din Pechea şi Cuza Vodă încă tremurau de frig în module.

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a explicat motivul pentru care primăriile nu au putut suporta contravaloarea lucrărilor de racordare a modulelor la reţeaua de energie electrică. 

Costel Fotea: ”În momentul în care faci racordul la un modul, la un proprietar, este considerat că e în curtea proprietarului şi este considerată proprietate privată. Şi legea nu îţi permite să faci investiţii pe proprietăţi private”.  

Totuşi, până la urmă, primarii au găsit o soluţie de compromis: fiecare modul este acum alimentat printr-un prelungitor - un cablu tras de la contorul electric al locuinţei inundate până la locuinţa modulară în care se află sinistraţii, o lucrare făcută de o firmă specializată, şi nu o improvizaţie.

O soluţie cât se poate de simplă, dar care, din păcate, a fost găsită abia după ce locuinţele modulare au stat fără energie electrică o lună şi jumătate, timp în care sinistraţii fie au îngheţat în ele, fie s-au adăpostit în casele vecinilor.


Etichete sinistrațiGalațiinundațiimodule

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live