Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Octombrie 2014
Vizualizari: 1499
Comentează add

Formula de calcul al accizelor pentru anul viitor se află încă în analiză, a declarat ministrul finanţelor, Ioana Petrescu.

Modul de calculare a accizei, în lucru

radiojurnal

Ministrul de finanţe, Ioana Petrescu. Foto: captură youtube.com

Banca Centrală Europeană a stabilit astăzi un curs de aproape 4.41 de lei pentru un euro, cu aproape 4 bani mai puţin decât cel de la 1 octombrie 2013.

Cursul băncii din prima zi a lunii octombrie a fost luat în calcul pentru determinarea accizelor pentru anul următor până în 2013, când modul de stabilire a acestor impozite a fost modificat.

În ceea ce priveşte formula de calcul al accizelor pentru anul viitor, aceasta se află încă în analiză, a declarat ministrul finanţelor, Ioana Petrescu.

"Faptul că acciza are mod de calcul cursul de la 1 octombrie nu înseamnă că ea intră în vigoare de la 1 octombrie. Avem un grup de lucru care analizează mai multe versiuni şi în momentul în care ei vor definitiva modul de calculare a accizei, dacă rămâne la fel sau nu vă vom anunţa, dar ea intră în vigoare de la 1 ianuarie.

"Deci, noi trebuie să avem această formulă definitivată cel târziu până în momentul în care vom face bugetul pe 2015", a declarat Ioana Petrescu.

Produsele pentru care se plătesc accize sunt: carburanţi şi combustibili pentru încălzire, tutun, băuturi alcoolice, cafea şi bunuri de lux. 


Etichete accizăcursul euroBanca Centrală Europeanăimpozitformulăministrul finanțelorIoana Petrescututuncafeacarburanți

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live