Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Octombrie 2018
Vizualizari: 386
Comentează add

Potrivit unui comunicat de presă, preşedintele Klaus Johannis consideră că modificările aduse legilor justiţiei reprezintă un regres pentru democraţia din România.

Modificările aduse legii privind CSM au fost promulgate

radiojurnal

 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi, 4 octombrie, modificările aduse legii privind Consiliul Superior al Magistraturii, după ce a epuizat toate căile de contestare.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului reiterează că nu susţine modificarile aduse acestei legi, la fel ca în cazul Legii privind organizarea judiciară sau al celei privind statutul judecătorilor şi procurorilor. 

Preşedintele cere totodată reluarea parcursului legislativ în parlament, pentru punerea celor trei legi din domeniul justiţiei în acord cu toate recomandările Comisiei de la Veneţia, înainte ca modificările adoptate să producă efecte negative ireversibile ori greu de reparat în privinţa bunei funcţionări a justiţiei şi a calităţii actului de justiţie.  

În acelaşi timp, mai arată comunicatul, preşedintele Klaus Johannis consideră că modificările aduse legilor justiţiei reprezintă un regres pentru democraţia din România şi că pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană este pus sub semnul întrebării angajamentul ţării noastre privind respectarea valorilor fundamentale europene, precum statul de drept şi separaţia puterilor în stat, pericol semnalat de către Comisia Europeană şi GRECO.


Etichete CSMlegejustiţieComisia VeneţiaGRECOUEcorupţieKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live