Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

23 August 2016
Vizualizari: 713
Comentează add

Ministrul pentru consultare publică și dialog civic, Violeta Alexandru , a explicat ca guvernul nu poate modifica in profunzime legea privind votul din strainatate.

Modificari prin OUG ale votului din străinătate la parlamentare

carmen-gavrila

Foto: roaep.ro.

Ministrul pentru consultare publică și dialog civic, Violeta Alexandru , a explicat ca guvernul nu poate modifica in profunzime legea privind votul din strainatate, asa cum au cerut o serie de asociatii ale romanilor din afara tarii, pentru ca asa ceva intra strict in atributiile Parlamentului.

Ce poate face guvernul este sa aduca, prin ordonanta de urgenta, o serie de modificari strict tehnice, care sa faca mai usor accesul la vot al romanilor din strainatate.

Secretarul general al Ministerului de Externe , Cosmin Dinescu a explicat ca este vorba despre 3 modificari principale.

Prima ar fi posibilitatea completarii listei de sectii de vot pe baza experientei Ministerului de Externe la alegerile trecute.

La acest punct, organizatiile nonguvernamentale, Uniunea Salvati Romania si asociatiile romanilor din strainate, prezente la dezbatere, au cerut ca in ordonanta de urgenta sa fie trecute clar criteriile pe baza carora Ministerul va decide unde sa suplimenteze sectii de votare.

O alta modificare propune sa existe pentru alegatori liste suplimentare la toate sectiile de vot nu doar la cele de pe langa ambasade.

De asemenea, proiectul de ordonanta propune si posibilitatea transmiterii prin posta electronica, asadar onnline, a cererii de inscriere in registrul electoral, lucru pe care l-au cerut in mod constant in ultimele luni romanii din strainatate.


Etichete ougvot in strainatatediasporaaepmaealegeri parlamentarevioleta alexandrucosmin diaconesuuniunea salvati romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live