Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Martie 2019
Vizualizari: 404
Comentează add

Guvernul va aproba în următoarea şedinţă modificările la legislaţia referitoare la transportul de persoane, este promisiunea pe care au primit-o marile confederaţii sindicale.

"Modificări la legislaţia referitoare la transportul de persoane"

radiojurnal

Foto: Arhiva - Alexandru Lancuzov.

Guvernul va aproba în următoarea şedinţă modificările la legislaţia referitoare la transportul de persoane, este promisiunea pe care au primit-o marile confederaţii sindicale din acest sector, în contextul protestelor organizate în Piaţa Victoriei din Capitală, la care au participat sute de şoferi de taxi, microbuze şi autocare.

Deşi asigurările au fost date de Ministrul Transporturilor încă de ieri Federaţiei Operatorilor Români de Transport, o altă organizaţie sindicală, Confederaţia Operatorilor şi a Transportatorilor Autorizaţi din România a vrut să transmită şi în această dimineaţă un apel la adresa autorităţilor, printr-un miting în centrul Capitalei.

Iar reprezentanţii COTAR au fost, de asemenea, chemaţi la discuţii. Ce au obţinut aflăm acum, în direct, de la reporterul RRA, Cătălin Trandafir.


Reporter: Transportatorii au părăsit Piaţa Victoriei în urmă cu aproximativ o oră, în acest moment circulaţia în zonă desfăşurându-se în mod normal.

Acest lucru s-a întâmplat în urma negocierilor avute la sediul guvernului cu reprezentanţii Executivului, unde au fost discutate aspecte privind mărirea diurnei, care este de 30 de lei, transportul judeţean şi interjudeţean, trecerea rent-a-car la Ministerul Transporturilor, şi eliminarea sintagmei "în mod repetat" din Legea taximetriei.

Transportatorii au primit asigurări că ordnanţa care va reglementa aceste lucruri va intra în prima şedinţă de guvern de săptămâna viitoare, fapt care i-a determinat să renunţe la protestul care era autorizat până la ora 15:00.


Etichete guverntransportul de persoanepiata victorieiprotestfortcotaruberlegea taximetriei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live