Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA COPIILOR Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Mai 2015
Vizualizari: 864
Comentează add

Arestul preventiv conform propunerii legislative ar urma să se poată aplica doar în cazul unor "indicii temeinice" şi nu ca în prezent, atunci când există "suspiciuni rezonabile".

Modificări la Codul de Procedură Penală în cazul arestului preventiv

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Comisia juridică din Senat a votat azi în favoarea unei modificări la Codul de Procedură Penală referitoare la arestul preventiv.

Acesta ar urma - conform propunerii legislative - să se poată aplica doar în cazul unor "indicii temeinice" şi nu ca în prezent, atunci când există "suspiciuni rezonabile".

"Receptăm semnalele societăţii româneşti pentru a reveni la un text mult mai consacrat", a declarat azi senatorul PSD Ovidiu Donţu, iniţiatorul acestei schimbări.

"În Dreptul românesc arestarea preventivă este o măsură excepţională, nu este regula, şi atunci sigur că atâta vreme cât judecătorul apreciază aceste indicii temeinice eu zic că lucruruile sunt în regulă. Eu consider că o practică de zeci de ani privind indiciile temeinice are în spate jurisprudenţă, are în spate o argumentaţie mult mai puternică în faţa unui judecător. Noi am votat astăzi revenirea la textul vechi", a spus Ovidiu Donţu.

Articolul avizat azi pozitiv de Comisia Juridică urmează să fie supus votului în plenul Senatului, care este prima cameră sesizată.

Decisiv va fi însă votul deputaţilor, transmite reporterul Mugur Mihăiţă.


Etichete Comisia juridică din SenatCodul de Procedură Penalăsenatorul PSD Ovidiu Donţu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live