Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Aprilie 2015
Vizualizari: 2147
Comentează add

Acordarea subvenţiilor pentru suprafeţele agricole se va face după norme care au suferit anumite modificări în acest an,în special cu privire la terenurile nelucrate în 2014.

Modificări ale normelor de acordare a subvenţiilor agricole

radiojurnal

Culturi de rapiţă. Foto: captură Youtube. 

Acordarea subvenţiilor pentru suprafeţele agricole se va face după norme care au suferit anumite modificări în acest an, atrag atenţia specialiştii, în special cu privire la terenurile nelucrate în 2014.

Corespondentul RRA Mihai Bădescu transmite că în Mehedinţi proprietarii de terenuri sunt îngrijoraţi şi de alte prevederi care - susţin ei - le îngreunează activitatea, mai ales în cazul celor care deţin suprafeţe mari de pământ, după cum i-a explicat Cornel Stroescu.  
 
"Este vorba de contractele de arendă, care trebuie copii la toate contractele să le aducem aici. Eu o mie de arendatori. O să vină aici cu un portbagaj de hârtii şi o să le depună la APIA. Gândiţi-vă cât va trebui unui lucrător de la APIA să controleze atâtea hârtii. Era de ajuns un centralizator, cum spuneam, adeverinţă pe propria răspundere, copii de la Registrul Agricol şi era totul simplificat. Noi nu schimbăm proprietatea, schimbăm folosinţa terenului. Vrem să comasăm terenurile", spune Cornel Stroescu.  
 
Noile norme aduc oarecare schimbări şi în problema subvenţiilor pe terenul lăsat necultivat.  
 
"Începând cu acest an s-a introdus termenul de pârloagă. La ce se referă această denumire? La terenul necultivat. Fermierii care au declarat teren necultivat în anul 2014, întrucât anul de referinţă este anul 2014, anul aceesta nu mai beneficiază de plăţi dacă nu declară în mod obligatoriu cultură", afirmă Loredana Gherasimescu, director APIA Mehedinţi.  
 
Termenul până la care se depun cererile pentru subvenţie este 15 iunie, cu posibilitate de prelungire încă 25 de zile după această dată, dar veţi plăti penalităţi de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Etichete Ştiri sud-vestMehedinţiproprietarii de terenuriCornel StroescuAcordarea subvenţiilor pentru suprafeţele agricoleLoredana Gherasimescudirector APIA Mehedinţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live