Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Februarie 2016
Vizualizari: 677
Comentează add

Modificarea Legii de funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice nu ar putea duce la rezolvarea problemelor din TVR - a apreciat, la RRA, jurnalistul Ion Cristoiu.

Modificarea Legii SRR - SRTv ”nu rezolvă problemele din TVR”

radiojurnal

Foto: captură video.

Javad Mottaghi, secretarul general al Uniunii de Radio şi Televiziune Asia-Pacific, cea mai mare asociaţie media din lume, şi-a exprimat preocuparea faţă de o eventuală schimbare a legislaţiei care ar putea afecta buna funcţionare a Radioului public românesc. 

Javad Mottaghi: ”Suntem cu adevărat preocupaţi de viitorul Radio România ca instituţie mass-media puternică şi respectată la nivel internaţional. Suntem cu adevărat preocupaţi de efectele unor eventuale schimbări care s-a putea produce şi care ar  pune în pericol independenţa Radio România, cu un impact negativ asupra rolului său de lider recunoscut pe plan internaţional.

”Schimbarea legislaţiei se face, de obicei, în scopul de a îmbunătăţii activitatea unei instituţii, nu pentru a distruge ceva ce funcţionează bine”, a afirmat Javad Mottaghi. 

Modificarea Legii de funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice nu ar putea duce la rezolvarea problemelor din TVR - a apreciat, la Radio România Actualităţi, jurnalistul Ion Cristoiu.

El a spus, de asemenea, că actuala formulă organizaţională a posturilor publice de radio şi televiziune nu ar trebui schimbată.

Amintim că preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului, Georgică Severin, a depus o propunere legislativă în regim de urgenţă care prevede separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general al SRR şi SRTV şi incombatibilităţi pentru membri ai Consiliilor de Administraţie.

Aceştia din urmă ar trebui să renunţe şi să facă parte din partide sau din structurile de  conducere ale organizaţiilor sindicale.

 


Etichete modificarea Legii SRR - SRTv nu rezolvă problemele din TVRJavad Mottaghisecretarul general al Uniunii de Radio şi Televiziune Asia-Pacific,Ion Cristoiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live