Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 29 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

7 August 2018
Vizualizari: 1040
Comentează add

Ministerul Apărării Naţionale doreşte modificarea "Legii rezervistului voluntar" după ce aplicarea acestui act normativ nu a dus anul trecut la rezultatele dorite.

Modificarea Legii rezervistului voluntar: bani mai mulţi pentru rezervişti

radu-dobritoiu

Ministerul Apărării Naţionale doreşte modificarea "Legii rezervistului voluntar" după ce aplicarea acestui act normativ nu a dus anul trecut la rezultatele dorite. Ministrul apărării Mihai Fifor a confirmat astăzi pentru postul nostru de radio că din 2800 de funcţii de soldaţi şi gradaţi voluntari anul trecut au fost ocupate doar aproximativ 250 de posturi. În cadrul bilanţului la 6 luni de la preluarea mandatului, ministrul apărării a precizat că se analizează modificare actului normativ în scopul măririi plăţilor pentru rezerviţii voluntari, suma actuală fiind insuficientă pentru a încuraja recrutarea.

Potrivit unor surse militare, proiectul de modificare a  "Legii rezervistului voluntar" prevede mărirea de la 10 la 30 la sută a banilor pe care un soldat, ofiţer sau subofiţer voluntar îi va primi lunar din solda militarului activ pe perioada contractului.
 

Mai clar, în cazul unui sublocotenent voluntar, acesta va primi lunar 30% din solda de aproximativ 3259 lei a unui soblocotenent (aproximativ 1000 lei), un soldat vountar va primi lunar 30% din 2338 lei (aproximativ 700 lei). Pentru un maistru militar sau plutonier principal voluntar în rezervă cuantumul va fi de 30% din 2.770 lei (aproximativ 831 lei lunar).
 


Etichete Legea rezervistului voluntarsolda rezervist voluntar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live