Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

9 Aprilie 2022
Vizualizari: 400
Comentează add

Proiectul urmează să intre de săptămâna viitoare în dezbaterea parlamentară pentru a fi adoptat în procedură de urgență.

Modificarea Legii offshore a fost accelerată de coaliția guvernamentală

catalin-purcaru

 Foto: facebook.com/cameradeputatilor

Modificarea Legii offshore, care reglementează exploatarea gazelor naturale în Marea Neagră, a fost accelerată de coaliția guvernamentală, după ce forma finală a fost agreată până la urmă de liderii PNL, PSD și UDMR.

Proiectul urmează să intre de săptămâna viitoare în dezbaterea parlamentară pentru a fi adoptat în procedură de urgență.

Adoptarea modificărilor la Legea offshore ar putea debloca exploatarea în perimetrul gazifer din Marea Neagră pe care îl deține România.

Ca atare, liderii coaliției de guvernare au convenit asupra unei inițiative legislative pentru a fi adoptată în procedură de urgență.

O variantă luată în calcul este ca statul român să primească minimum 60% din profitul obținut după extragerea gazelor naturale, iar companiile private 40 de procente.

În prezent, legislația prevede un impozit progresiv cuprins între 30 și 70 la sută pe veniturile suplimentare obținute din majorarea prețului la gazele naturale, iar companiile au obligația de a vinde 50 de procente din producția de gaze pe bursa de la București.

Recent, ministrul energiei, liberalul Virgil Popescu, anunța că din acest an va exista un miliard de metri cubi de gaze naturale în plus și dădea asigurări că modificările Legii offshore vor fi adoptate în Parlament, în această sesiune legislativă.

 


Etichete coaliția guvernamentalălegea offshore

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live