Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

26 Ianuarie 2017
Vizualizari: 922
Comentează add

Preşedintele Comisiei Juridice din Senat Şerban Nicolae estimează că referendumul pentru modificarea Constituţiei va avea loc în martie sau aprilie

Modificarea Constituţiei pentru redefinirea familiei discutată în Parlament

amalia-bojescu

Depunerea la Parlament a celor 3 milioane de semnături strânse de către "Coaliţia pentru Familie" foto: Arhivă

Iniţiativa legislativã cetãţeneascã pentru redefinirea în Constituţie a noţiunii de familie ca fiind uniunea dintre un bãrbat şi o femeie va intra mai întâi în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Decizia a fost luatã, astãzi, de senatorii jurişti. Preşedintele comisiei, senatorul PSD Şerban Nicolae, a explicat cã adoptarea de rapoarte diferite în cele douã camere parlamentare va trimite iniţiativa într-o comisie de mediere. 

Şerban Nicolae: "Eu sper cã cei de la Camera Deputaþilor se vor pronunţa cât se poate de repede. Problemele sunt cunoscute, au fãcut practic obiectul unei dezbateri publice ample şi e o chestiune de voinţã politicã.

Textul propus nu ridicã probleme deosebite, de aceea, chiar cu comisie de mediere, eu cred cã putem soluţiona aceastã iniţiativã legislativã pânã la sfârşitul lunii februarie. Asta înseamnã cã putem organiza referendumul la sfârşitul lunii martie sau începutul lunii aprilie.  

Iniţiativa cetãţeneascã pentru redefinirea familiei a fost semnatã de 3 milioane de cetãţeni şi a fost depusã la Senat anul trecut. Curtea Constituţionalã şi Consiliul Legislativ au dat deja avize pozitive, ne-a informat redactorul RRA, Amalia Bojescu.

Conform Constituţiei, pentru iniţiativa cetăţenească a unei legi este nevoie de 100.000 de semnături, dintre care cel puţin 5.000 trebuie să provină dintr-un sfert din judeţele ţării.


Etichete modificarea Constituţiei privind familiainiţiativă cetăţenească discutată la Parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live