Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Caraculacu

21 Septembrie 2015
Vizualizari: 1045
Comentează add

Deputatii din Comisia pentru munca si protectie sociala asteapta un punct de vedere argumentat din partea executivului privind propunerile de modificare a Codului Muncii.

Modificarea Codului Muncii, ”în consens cu toate părțile implicate”

victor-caraculacu

Arhivă Foto: facebook.com/MinisterulMuncii. 

Deputatii din Comisia pentru munca si protectie sociala asteapta un punct de vedere argumentat din partea executivului privind propunerile de modificare a Codului Muncii, aflate in dezbaterea Parlamentului.

Deputatul  PSD Florin Iordache preciza astazi la RRA, in emisiunea "Probleme la Zi" ,ca parlamentarii au primit deja observatiile  Consiliului Legislativ dar si un punct de vedere, respectiv obiectiile Curtii Constitutionale.

Dezbaterea din Camera Deputatilor este necesara si vine, conform parlamentarului social-democat, in sprijinul ambelor parti - angajat si angajator.

Deasemenea, modificarile ar trebui adoptate prin consens cu toate partile implicate: parlament, cetateni, sindicate si patronate a precizat la RRA deputatul PNL Claudia Boghicevici, fost ministru de resort.

In opinia sa, exista situatii care ar trebui bine clarificate prin lege, la finalul dezbaterii din parlament urmind sa apara modificari de amploare ale Codului Muncii.

In ceea ce priveste pozitia sindicatelor, vicepresedintele  Cartel Alfa -  Petru Dandea, afirma pentru RRA ca proiectul trebuie sa fie adoptat in conformitate cu solicitarile salariatilor dar si ale patronatelor.

Pe parcursul consultarilor, sindicalistii vor propune o serie de amendamente ale Codului Muncii fiind deschisi unei colaborari directe cu Comisia pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor.


Etichete Codul MunciimodificareComisia pentru munca si protectie socialaCamera Deputatilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live