Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

24 Septembrie 2021
Vizualizari: 595
Comentează add

Primăria Capitalei va anunţa peste câteva zile firmele care au câştigat licitaţia pentru a moderniza 40 de km din magistralele de termoficare.

Modernizarea rețelei de încălzire a Bucureștiului

alex-lancuzov

 Foto: Arhiva/ bucurestifm.ro.

Primăria Capitalei va anunţa peste câteva zile firmele care au câştigat licitaţia pentru a moderniza 40 de km din magistralele de termoficare ale Bucureştiului.
 
Este vorba despre un proiect de 150 de milioane de lei, finanţat din bugetul municipalităţii, după cum a precizat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. În paralel, Primăria are deja o finanţare europeană de 1,3 miliarde de lei pentru reabilitarea a încă 210 de km de reţea.
 
Prin acest contract, semnat anul trecut cu Comisia Europeană, Primăria se obligă să nu mai crească nivelul subvenţiei.
 
"La sfârşitul lunii octombrie, ANRE-ul o să fixeze preţul cu care inclusiv ELCEN va vinde către Termoenergetica gigacaloria. Imediat după această informaţie, evident că va trebui să luăm în discuţie, să vedem care este nivelul subvenţiei pe care o vom acorda şi, în momentul în care vom avea decizia, trebuie să avem şi analiza juridică a contractului de finanţare cu Comisia Europeană pe cei 210 km, pentru că, în acel contract există nişte condiţii cu privire la nivelul subvenţiei", a explicat Nicuşor Dan.
 
În prezent, Primăria Capitalei are o subvenţie de aproximativ 300 de lei, pentru a compensa preţul gigacaloriei, astfel că bucureştenii plătesc doar 160 lei din costul real, de aproape 500 de lei, restul fiind compensarea statului.

Etichete Nicuşor Danlicitațietermoficaresubvențiecăldurăapă caldă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live