Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Alla Stâncaru Lunca

10 Martie 2017
Vizualizari: 2749
Comentează add

România are nevoie de oameni care să inspire schimbări pozitive la nivelul întregului sistem educațional.

Modele de profesori. Proiectul MERITO Modele de profesori. Proiectul MERITO - Conține audio

alla-stancaru-lunca

Modele de profesori.

România are nevoie de oameni care să inspire schimbări pozitive la nivelul întregului sistem educațional. Avem mulți profesori și învățători dedicați profesiei.

AUDIO: Reportaj.

Dintre aceștia, au fost aleși 10, care au fost invitați la o Gală de decernare a premiilor, în cadrul proiectului MERITO, susținut de Romanian Business Leaders.

Obiectivele acestuia, potrivit iniţiatorilor este: „să arătăm tuturor că există profesori cu vocație, pasionați, entuziaști, care devin modele pentru copiii noștri; Să-i inspirăm pe ceilalți să creeze, să inoveze, să transmită copiilor pasiunea și bucuria de a descoperi și învăța”.

"Deși educația este fundamentul unei națiuni, cu toții observam un paradox nociv. Ȋn discursul personal suntem recunoscători și plini de emoție.  Discursul public despre învățământ și breasla profesorală se compune dominant din exemple negative. Profesorii României luminoase, care și-au ales și-și fac meseria din pasiune și cu sufletul, se împuținează o dată ce meseria devine indezirabilă la nivel de societate". afirma organizatorii proiectuluI Merito.

Proiectul MERITO, sustinut de RBL Romanian Business Leaders  își propune să prezinte modele de profesori. Romania are nevoie de oameni  care să inspire schimbări pozitive la nivelul întregului sistem educațional, iar profesori şi invatatori dedicati profesiei încă mai există, uneori în cele mai neaşteptate locuri. Dintre aceștia, au fost alesi doar 10 pentru a fi onoraţi într-o  Gală în care le-au fost acordate premii pentru activitatea lor.

Acest proiect se va derula și în anii următori ,pentru a arăt tuturor că există profesori cu vocație, pasionați, entuziaști, care devin modele pentru copiii noștri.

Să-i inspirăm pe ceilalți să creeze, să inoveze, să transmită copiilor pasiunea și bucuria de a descoperi și învăța- spun organizatorii.

Să arătăm tuturor că există profesori cu vocație, pasionați, entuziaști, care devin modele pentru copiii noștri.

Să-i inspirăm pe ceilalți să creeze, să inoveze, să transmită copiilor pasiunea și bucuria de a descoperi și învăța- spun organizatorii.

 Daniela Ceredeev, Dan Solcan, Genelia Petrescu, Vasile Solcanu, Daniela Lica, Mariana Rusu, Cătălina Cocan, Adriana Berindeie, Simona Ivașcu și Dumitrel Toma sunt cei 10 profesori de nota 10, premiați în gala celor mai iubiți profesori.

În România există 7000 de școli și 50 000 de oameni de afaceri. Dacă 7000 dintre aceștia ar adopta câte o școală, multe din problemele financiare ale învățământului ar fi rezolvate, afirmă Măriuca Talpeș inițiatoarea acestui proiect, care acum se află la ediția a doua.

Gala Merito este o inițiativă pornită de la un grup de 50 de antreprenori, care au decis să aducă în față  și să premieze profesorii exemplari, aceia care schimbă Romania în bine pentru eternitate. 


Etichete reportajele rraprofesorigala merito

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live