Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dumitrescu

1 Mai 2020
Vizualizari: 690
Comentează add

Ministerul Educației a stabilit care sunt modalitățile de încheiere a situației școlare.

Modalități de încheiere a situației școlare

mihaela-dumitrescu

Foto Agerpres

Ministerul Educației a stabilit care sunt modalitățile de încheiere a situației școlare pentru elevii din ciclul gimnazial, liceal, postliceal și profesional unde, după cum se știe, activitatea elevului este evaluată prin notare.

În documentul elaborat de Direcția învățământ preuniversitar din Ministerul Educației sunt prevăzute soluții pentru cele cinci situații în care se poate afla un elev. Astfel, dacă elevul are cel puțin două note pe semestrul al doilea se încheie media cu aceste note.

În situația în care elevul are doar o notă pe semestrul în curs şi profesorul poate valorifica activitatea online a acestuia va fi acordată și a doua notă și se va face media, dacă însă nu poate fi evaluată activitatea online a doua notă pentru semestrul al doilea va fi considerată media elevului din primul semestru. În absența oricărei note pe acest semestru media semestrului întâi devin media anuală. 

Ministerul Educației a avut în vedere și posibilitatea ca media din primul semestru să fie mai mică decât 5. În această situație, de comună acord, profesor și elev, stabilesc o dată pentru susținerea unei lucrări scrise sau a unui proiect, iar nota de la această evaluare devine medie anuală, ca la examenul de corigență.


Etichete (ii)educatiean scolar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live