Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Costin Grigore

15 Iulie 2015
Vizualizari: 663
Comentează add

Pentru prima dată, comunitatea internaţională are posibilitatea reală de a pune capăt sărăciei extreme și de clădire a fundaţiei pentru prosperitate durabilă în întreaga lume.

Mobilizarea resurselor pentru realizarea unei dezvoltări durabile Mobilizarea resurselor pentru realizarea unei dezvoltări durabile - Conține audio

costin-grigore

Uniunea Europeană urmăreşte ca la conferinţa internaţională de la Addis Abeba, să se obţină un acord global care să poată mobiliza toate mijloacele financiare posibile pentru o lume mai bună după 2015.

Europenii furnizează deja mai mult de jumătate din ajutorul mondial pentru statele sărace, aşa că au un argument puternic.

Este timpul pentru o acţiune globală, este sloganul ambiţios al conferinţei internaționale privind finanțarea pentru dezvoltare, care se desfăsoară zilele acestea în capitala Etiopiei.

Pentru prima dată, comunitatea internaţională are posibilitatea reală de a pune capăt sărăciei extreme și de clădire a fundaţiei pentru prosperitate durabilă în întreaga lume.

Aceasta este promisiunea pe Uniunea Europeană încercă, să o obţină în 2015 de la liderii mondiali.

Audio: Europa la zi. (Euranet Plus)

Rezultatele conferinţei sunt, prin urmare vitale pentru succesul întâlnirilor viitoare: Adunarea Generală a ONU din septembrie, care va decide lista obiectivelor de dezvoltare pentru următorii 15 ani şi Conferința asupra schimbărilor climatice de la Paris, din decembrie.

Pentru că fără resurse adecvate pentru finanţarea dezvoltării, impactul deciziilor luate la acestee două evenimente majore va fi limitat.

Iar argumentele Uniunii Europeane pornesc de la propriul exemplu, de cel mai mare donator de asistenţă financiară pentru statele sărace, spunea în capitala etiopiană comisarul pentru dezvoltare Neven Mimica.

"Următoarea cifră pe care o aducem la Addis Abeba este 100 de miliarde de euro. Aceasta este suma pe care dorim să o mobilizăm pentru investiţii în dezvoltare sustenabilă până în 2020, îmbinând mai multe facilităţi de finanţare: granturi, împrumuturi pentru programe de agricultură, energie şi infrastructură în ţările noastre partenere", a spus Neven Mimica.

De asemenea UE este cea mai deschisă piață din lume: Le oferă țărilor cel mai puțin dezvoltate accesul fără taxe vamale, iar valoarea totală anuală a exporturilor acestor state este acum, de peste 35 de miliarde de euro.

Dar există, de asemenea, şi lucruri pe care banii nu le pot cumpăra: Buna guvernare, angajamentul față de statul de drept, precum și un mediu favorabil pentru atragerea investițiilor. Responsabilitatea socială pentru salarii echitabile şi pentru a crea locuri de muncă decente.

Uniunea poate să ofere asistenţă şi pentru relizarea acestor obiective, însă pană la urmă cheia pentru un viitor mai bun este dată şi de voinţa oamenilor. 


Etichete Euranet PlusUEComisia EuropeanaBruxellesAddis Abebafinantare pentru dezvoltaresaracieONUNeven Mimica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live