Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Pogor

16 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1037
Comentează add

Mobilizarea generală anunţată de autorităţile separatiste din stânga Nistrului pentru mâine stârneşte îngrijorarea autorităţilor de la Chişinău şi a partenerilor

Mobilizare generală a rezerviştilor în Transnistria

victor-pogor

 Chisinau. Foto: chisinau.md.

În regiunea separatistă transnistreană din estul Republicii Moldova ar urma să aibă loc mâine o mobilizare generală a rezerviştilor, ceea ce a stârnit îngrijorare în rândul populaţiei de acolo. Tot cu îngrijorare a fost primită această ştire şi la Chişinău.

Victor Pogor de la Radio Chişină relatează că portalul oficial de ştiri de la Tiraspol, "Novosti PMR", scrie că mobilizarea resurselor umane care va avea loc mâine este subiectul cel mai discutat în aceste zile, stârnind reacţii neunivoce, care merg până la neacceptare şi chiar panică.

Pentru a calma spiritele, aşa-zisul Minister al Apărării de la Tiraspol, prin vocea adjunctului său, Alexandr Donikov, a anunţat la televiziunea locală oficială că exerciţiul pentru mobilizarea resurselor umane este un element planificat al apărării civice şi că evenimentul nu ar trebui să genereze panică.

El a mai declarat că una din sarcinile mobilizării este minimizarea consecinţelor posibile în cazul situaţiilor de urgenţă. Pentru a reacţiona eficient şi rapid, instituţiile de forţă trebuie să cunoască informaţia cu privire la resursele umane pe care ar putea miza în caz de necesitate, a mai spus Alexandr Donikov.

Mobilizarea generală anunţată de autorităţile separatiste din stânga Nistrului pentru mâine stârneşte îngrijorarea autorităţilor de la Chişinău şi a partenerilor din formatul de negocieri 5+2, a declarat vicepremierul Republicii Moldova pentru reintegrare, Gheorghe Bălan.

El a menţionat că acest subiect a fost discutat în cadrul Comisiei unificate de control, iar Chişinăul a primit asigurări că nu vor fi incidente şi situaţia nu va ieşi de sub control.


Etichete Transnistriamobilizare generalăRepublica MoldovaChişinăuTiraspol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live