Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman

16 Iunie 2020
Vizualizari: 302
Comentează add

Cadrele medicale din Franța vor manifesta în stradă, în această după-amiază, pentru creșterea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Mobilizare generală a cadrelor medicale din Franța

daniela-coman

Foto: Agerpres/EPA.

Cadrele medicale din Franța vor manifesta în stradă, în această după-amiază, pentru creșterea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Sindicatele și organizațiile profesionale au chemat întregul personal din spitale, dar și pacienții să li se alăture pentru a-i cere Guvernului să-şi respecte promisiunile făcute cadrelor medicale, după trei luni de luptă dură cu epidemia.

La Paris, poliția a autorizat un marș de protest al ,,halatelor albe,, între sediul Ministerului Sănătății și Adunarea Națională.

Personalul medical solicită, pe lângă prima excepțională de până la 1.500 de euro, care a început să fie plătită de ieri, o creștere a salariilor cu cel puțin 300 de euro pe lună, angajarea definitivă a personalului care lucrează pe contracte de colaborare de cel puțin trei ani, mai multe locuri în școlile sanitare pentru formarea de infirmiere, asistente și alte tipuri de personal de îngrijire, creșterea numărului de paturi, o mai bună aprovizionare și dotare tehnică a spitalelor, dezvoltarea serviciilor de urgență, o reformă profundă a modului în care funcționează în prezent spitalul public.

Criza sanitară a scos la iveală multe dintre lipsurile sistemului, pe care personalul medical le reclamă de peste doi ani. Ministrul sănătății a început, de la sfârșitul lunii trecute, o serie de consultări cu sindicatele și cu reprezentanții cadrelor medicale, pentru a lucra împreună la un plan de salvare a spitalului public care să se deruleze în următorii 10 ani.


Etichete (ii)frantamedici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live