Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

17 Septembrie 2021
Vizualizari: 292
Comentează add

Alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei se desfăşoară în perioada 17-19 septembrie.

"Mobilizare forţată a bugetarilor la alegerile parlamentare din Rusia"

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Angajaţii instituţiilor bugetare din Rusia au primit ordin să voteze în prima zi a alegerilor parlamentare până la ora 12 - potrivit unei surse din cadrul administraţiei prezidenţiale ruse, citate de portalul Meduza preluată de The Insider.
 
"Acest lucru este necesar pentru a asigura mobilizarea - autorităţile vor avea mai mult timp pentru a-i mobiliza pe acei angajaţi ai statului care nu au venit vineri dimineaţă în primul val. Dar mai rămân trei zile pentru acest lucru", a subliniat interlocutorul site-ului Meduza.
 
O sursă a portalului The Insider a raportat că angajaţii din întreprinderi au fost obligaţi să se înscrie la o secţie aflată aproape de locul de muncă, "astfel încât votul să se desfăşoare în mod ordonat". Potrivit unor surse media, dar şi activiştilor civici şi observatorilor, la secţiile de votare din mai multe oraşe din Rusia "s-au format cozi anormal de mari, la care stau angajaţi din sfera bugetară şi militari".
 
Interlocutorul portalului Meduza, care susţine că are surse în Primăria Moscovei, a confirmat că, în capitală, angajaţii instituţiilor statului sau cele care sunt parţial bugetare sunt "obligaţi insistent" să voteze vineri, până la ora 12.
 
Potrivit sursei, acestora li s-a cerut să voteze online. Vineri, până la ora 11:15 (ora Moscovei), peste 350.000 de moscoviţi votaseră online la alegerile parlamentare. Portalul Taiga.Info, citând un candidat comunist din Tomsk, de asemenea, a declarat că, în Siberia, bugetarii au fost mobilizaţi la vot în dimineaţa zilei de 17 septembrie.
 
"Autorităţile regionale tac, explică în şoaptă că este vorba despre un fel de 'mobilizare' şi că ordinul a venit de la Moscovei" - a subliniat candidatul comunist Vasili Şipilov. Acesta a adăugat că angajaţii instituţiilor bugetare sunt ameninţaţi că vor fi concediaţi şi sunt obligaţi să meargă să voteze la secţii aflate în apropierea locului lor de muncă, nu la cele situate aproape de locul de reşedinţă.
 
Alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei se desfăşoară în perioada 17-19 septembrie.

Etichete THE INSIDERRusiaalegeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live